Kysyttäessä jokainen puolue ja ehdokas pitää liikuntaa tärkeänä. Tärkeys tiedostetaan, mutta silti liikunta jää yleensä jalkoihin. Meitä liikunnan puolesta toimijoita ei valitettavasti liikaa ole ehdokkaina.

Kolmas vaaliteemani, ja se merkittävin syy lähteä ehdolle, on liikkuminen ja liikunta. Työskentelen Opiskelijoiden Liikuntaliitossa. Yritämme lisätä liikettä opiskelijoiden arkeen ja vapaa-aikaan. Toimin myös SDP:n liikuntatyöryhmässä. Nämä yhdistettynä seurakokemukseeni (toiminnanjohtaja, urheilija, valmentaja, vapaaehtoinen) on luonut minulle idean miten liikkumista lisätään. Tätä ideaa haluaisin valtuustossa toteuttaa. Lyhykäisyydessään ideani on liikkuvan elämäntavan mahdollistaminen suuremmalle joukolle. Liikkuva elämäntapa lähtee kotoa, mutta vaatii hyvät liikuntaolosuhteet jokaiselle ikään katsomatta toteutuakseen. Siksi painopiste tulee muuttaa yleisen liikuntakulttuuriin luomiseen.

Tässä raapaisu toimista:

🛹 Riittävästi lähiliikuntapaikkoja ja liikunnan ohjausta
💰 Seuroille resurssit liikuttaa enemmän harrastelijoita
🦵 Kaupunkirakentamisessa liikkumisen mahdollistamista
🤸‍♀️ Suomen harrastamisen mallin onnistumista
🤯 Drop-out ilmiössä ajattelun muutosta