Paremmat salibandymailat, ei kinderperunoita (mustia sisältä) ruoaksi ja välitunnilla saisi jäädä sisälle. Siinä olivat 1990-luvun lopun paimiolaisten yläkoululaisten tärkeimmät toivomukset koulun kehittämiseksi. Toiveet ovat valitettavasti muuttuneet omista kouluajoistani.

Vuoden aikana olen kouluvierailuilla kysellyt oppilailta, miten he parantaisivat kouluaan? On pysäyttävää, kun nuoren suurin toive on koulupsykologin löytyminen kouluun tai lisää aikuisia, joilla aikaa kuunnella murheita. Mielenterveysasioiden lisäksi toivelistalla on usein ollut henkilökohtaista tukea opiskeluun. Näihin toiveisiin on mahdotonta vaikuttaa ilman riittävää panostusta henkilökuntaan.

Oli lupaavaa lukea HS 3.10. kirjoitus Helsingin pormestari Juhana Vartiainen lupaa lisää rahaa opettajille ja varhaiskasvattajille. Alkavissa budjettineuvotteluissa ei voida kasvatuksesta ja koulutuksesta säästää. Tämän tulee olla tahtotila läpi puoluekentän ja uskon sen näin myös olevan.


Kirjoitus lähetetty 3.10. HS, ei julkaistu