Kun yhdistetään diktatuuri, öljyrahat ja kansainvälisen urheiluyhteisön päätöskulttuurin, saadaan Aasian vuoden 2029 talvikisat myönnettyä talviurheilusta ”tunnettuun” Saudi-Arabiaan.

Saudi-Arabia rakentaa kisoja varten muun muassa jäähallit, hiihtokeskuksen ja laskettelukeskuksen. Alppilajeja varten rakennettu laskettelukeskus tulee olemaan käytössä vuoden ympäri ja nimenomaan laskettelukäytössä. Se rakennetaan Tabuk vuoristoon, missä lähes joka vuosi saattaa sataa lunta. Koko projekti ei ole Sotšin talviolympialaisten tapaan rakennettu vain kisoja varten vaan sisältää 500 miljardin rakennustyöt kokonaan uuden kaupungin luomiseksi 9 miljoonalle ihmiselle. Kyseessä NEOM niminen projekti (https://www.neom.com/en-us). Kolmessa osassa oleva NEOM-projektin kahta osaa hyödynnetään talvikisoissa. Alppilajit laskettelukeskuksessa ja muut lajit 170 kilometriä pitkän The Mirror Line nimisen kaupunkirakennelman sisällä.

Vaikea sanoa kuulostavatko talvikisat aavikolla vai tuo 9 miljoonalle ihmiselle suunniteltu peilikaupunki hullummalta idealta. Rakentaminen ei ole vielä kunnolla alkanut, mutta sitä varten on alueelta ajettu pois ihmisiä. Ne ketkä eivät suostuneet rahaa vasten muuttamaan on pakotettu lähtemään. Tietojen mukaan 150 siirtoja vastustanutta henkilöä on pidätetty ja suurimmat yllyttäjät tuomittu 50 vuodeksi vankilaan. Ihmisoikeudet, vierastyöläisten kohtelu ja ekologinen jalanjälki sanovat vastaan minkään kisan järjestämistä Saudi-Arabiassa. Pahoin pelkään, jos tämä projekti valmistuu, että tulevaisuudessa Arabian niemimaa saa Qatarin jalkapallon miesten MM-kisojen rinnalle kansainvälisen olympiakomitean myöntämät talviolympialaiset.