Arvoisa puheenjohtaja hyvä piirikokousväki

Seuraavalla kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestarilla tulee olla kolme tärkeää ominaisuutta.

Yksi.            

Kyky luoda luottamuksen ilmapiiri yli puoluerajojen. Nasima Razmyar on tehnyt tässä hyvää työtä ja seuraajan on jatkettava samalla linjalla.

Luottamus toisiin on meillä lautakunnassa ollut silmiinpistävää tällä kaudella. Kasvatuksen ja koulutuksen puolelta voin sanoa, että kaikilla on sama päämäärä, mutta nykyinen yhteisrintama ei ole rikkumaton

Toimiminen lautakunnassa, kaupunginhallituksessa, valtuustoryhmässä jne. vaatii kykyä kuunnella, esittää asiansa kunnioittavasti ja tulla ihmisten kanssa toimeen. Tästä minulta on kokemusta niin elinkautisvankien kuin diplomaattien parissa.

Kaksi.           

Viestintätaidot. Kyky löytää kanavat ja ääni joilla oma ja puolueen viesti menee läpi mahdollisimman laajalle. Tulee tavoittaa ihmiset ikään katsomatta. Viestinnässä tulee kuulua kaikki se hyvä mitä toimialalla tehdään ja mistä muualla Suomessa ja ulkomailta asti otetaan oppia. Ongelmista tulee puhua, mutta niissä ei tarvitse velloa.

Meidän tulee luoda Helsingistä niin varhaiskasvatuksen, kuin muun koulutuksen osalta haluttava paikka työskennellä ja hakeutua työskentelemään. Sitä luodaan viestinnällä ja vaikka olen tehnyt pääasiassa liikunta- ja urheilualan viestintää on tässäkin päämäärä sama.

Kolme.

Tärkein ominaisuus on asiantuntijuus. Tulevalla apulaispormestarilla on vain kaksi vuotta aikaa. Se on lyhyt aika, jos pitää oppia ala ja sen haasteet. Siksi alan hallitsemiseksi ja henkilöstön luottamuksen saavuttamiseksi olisi iso etu tulla alalta. Olen auskultoinut historian aineenopettajaksi ja työskennellyt luokanopettajana, erityisopettajana ja koulunkäynninohjaajana.

Ja jos puhutaan erityisistä painotuksista Helsingissä niin

Ensimmäisenä on kaikkien pitäminen mukana, kuten kaupungin strategissa lukee. Siksi osaaminen oppimisvaikeuksien ja muiden oppimista hankaloittavien haasteiden parissa on tärkeää. Työskentelin aikaisemmin Helsingin seudun erilaisissa oppijoissa oppimisvaikeuksien ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten parissa. Olen myös kouluttanut maailmalla oppimisvaikeuksista Opettajat ilman rajoja järjestön kautta.

Toinen tärkeä painotus on segregaatiossa. Maahanmuuttajat lähtevät takamatkalta opin polulle, mutta sitä matkaa voidaan kiriä kiinni. Työskentelin neljä vuotta vastaanottokeskuksessa pakolaisohjaajana. Näin ne esteet ja haasteet, joihin tulee puuttua. Ne eivät ole ylitsepääsemättömiä, mutta vaativat asioiden esiin nostamista.

Kolmas on jaksaminen. Tämä on kaikkein tärkein. Henkilöstön jaksaminen ja mahdollisuus keskittyä siihen mitä heidät on palkattu tekemään, on kaikki kaikessa. Tulevan apulaispormestarin tulee huomioida kaikessa toiminnassaan tämä.

Hyvät toverit

Koulutusalan kokemukseni vuoksi olen mukana kisassa. Ymmärrän, että teille suurimmalle osalle vaikutan isolta riskiltä. Mutta joskus riskin otto kannattaa. Kiitos!

Puhe pidetty 25.5.