(Teksti julkaistu 12.9.)

Syksyn merkittävin poliittinen vääntö käydään Helsingissä talousarvion ympärillä. Seuraavassa miltä tilanne näyttää kasvatuksen ja koulutuksen puolella.

Kasvatus- ja koulutuslautakunnassa lausuttiin yksimielisesti, että talousarviosta uupuu rahaa ja tällä ei pystytä varmistamaan riittävää opetusta Helsingissä.

Tämä on toki jokavuotinen performanssi, kun toimiala joutuu tekemään raamin mukaisen esityksen ja siinä joudutaan säästämään mm. ryhmäkokoja kasvattamalla. Sen jälkeen me lausutaan, että ei käy ja tästä lähtökohdasta neuvottelut sitten alkavat.

Viime vuonna saimme hyvän budjetin ja on ollut hienoa huomata, että sillä on pystytty vaikuttamaan mm. varhaiskasvatuksen todella ongelmalliseen tilanteeseen. Askel parempaan on toki lyhyt, mutta silti oikeaan suuntaan. Jos nyt joudutaan budjetissa leikkaustoimiin, valuu kehitys hukkaan.

Videolla myös talousarvioesitysaloitteista ja kuinka hyviä ideoita ei pysty kannattamaan ennen kuin on riittävät rahat selvillä, koska se vaikuttaisi tärkeimpiin asioihin negatiivisesti jos menee säästötalkoiksi.

Nyt siis odotellaan neuvottelujen alkamista ja sitä mihin summaan päädytään.

Hyvää syksyä!